Torcik cappuccino

4.99 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto jest przepyszne i bardzo łatwe do zrobienia nawet wtedy, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście. Nie wymaga pieczenia.

Składniki:

  • ● 2 paczki okrągłych biszkoptów
    ● szklanka mocnego naparu kawy
    ● kostka masła
    ● 4 żółtka
    ● szklanka cukru
    ● jajko
    ● 1,5 szklanki mleka w proszku
    ● 2 serki waniliowe homogenizowane
    ● 2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.99 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Torcik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty namaczamy
    w kawie i połowę wkładamy
    do formy wyłożonej folią. Żółtka
    ubijamy na parze z cukrem
    i jajkiem. Masa ma być gęsta.
  • 2. Miksujemy masło i wlewamy
    przestudzoną masę jajeczną.
    Na przemian dodajemy
    mleko w proszku i serki,
    a na koniec rozpuszczoną
    w wodzie żelatynę. Gotową
    masę wylewamy na biszkopty
    i ponownie układamy namoczone
    w kawie ciasteczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować