Torcik budyniowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Cudowny, delikatny i pyszny biszkopt połączony z pysznymi masami:)

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    1szkl. cukru
    1szkl. mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 jaj
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    1 łyżka kakao
    Masa ananasowa:
    ananasy w puszce
    2 budynie śmietankowe
    kostka masła
    0,5szkl. cukru
    Masa budyniowa:
    2 budynie śmietankowe
    1/5 l mleka
    kostka masła
    2/3szkl cukru pudru
    Dodatkowo:
    Dżem z czarnej porzeczki i dekoracja według uznania.

Torcik budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    W jednej misce ubijamy pianę z białek następnie dodajemy 1/2 szkl. cukru i mieszamy w drugiej misce ubijamy żółtka z 1/2 szkl. cukru i miksujemy następnie dodajemy mąkę z proszkiem, kawę i kakao.
    Piec 30 min. w 180°C
    Masa ananasowa:
    Ananasy kroimy w kostkę. Na syropie z puszki gotujemy budynie. Studzimy, dodajemy masło i ananasy-miksujemy (możemy dodać 0,5szkl. cukru)
    Masa budyniowa:
    Budyń gotujemy na mleku i studzimy. Mieszamy z masłem i cukrem.
    Rozcinamy biszkopt(każdy dół musimy delikatnie zwilżyć i posmarować dżemem z czarnej porzeczki) na 3 i przekładamy różnymi masami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy