Minitorcik brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

Seria torty

Składniki:

  • Biszkopcik
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku

    Krem
    0,5kostki masła
    3łyżki cukru pudru
    1żółtko
    3łyżeczki likieru brzoskwiniowego lub cytrynowego

    3brzoskwinie
    1galaretka brzoskwiniowa

Minitorcik brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Upiec biszkopt.
    Białka ubić z cukrem. Dodać ubite żółtka. Lekko wymieszać. Dosypać przesianą mąkę z proszkiem.
    Wymieszać, piec w temp.160stop.około 30min.
    2.Wszystkie składniki kremu utrzeć.
    3.Biszkopt lekko nasączyć-woda + likier.
    Posmarować kremem, ułożyć cząstki brzoskwiń, zalać tężejącą galaretką do, której użyć 1,5 szklanki wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy