Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia

0 (0 ocen)

Wymyślony w nagłej potrzebie, a przyjął się znakomicie

Składniki:

  • 1 opakowanie krakersów solonych
    2 budynie
    700 ml mleka
    3 łyżki cukru
    100 g masła
    1 puszka brzoskwiń
    ½ małej puszki kajmaku
    500 ml kremówki
    1 łyżka cukru

Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy pierwszą warstwę krakersów.
  • 2. Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru, studzimy i powoli mieszamy z masłem o temp. pokojowej na gładki krem. Kremówkę ubijamy z łyżką cukru.
  • 3. Na krakersach kolejno układamy: brzoskwinie osączone i pokrojone w kostkę, krem budyniowy, krakersy, masę kajmakową, krakersy i dekorujemy ubitą śmietaną . Chłodzimy.

Komentarze

Podobne przepisy