Torcik bounty bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spód: biszkopt pokruszyć, dodać rozpuszczone masło i wymieszać. Tortownicę o śr. 21cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód przełożyć pokruszony biszkopt, mocno docisnąć łyżką. Odstawić w chłodne miejsce.
2.Masa: w garnku zagotować 2 szkl mleka z masłem i cukrem. Gdy składniki się rozpuszczą wsypać wsypać kokos. Gotować ok 15 minut od czasu do czasu mieszając. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną i budyń. Wlać do gorącej masy kokosowej. Podgrzewać do czasu aż zgęstnieje. Ostudzić, wyłożyć na spód kakaowy. Schładzać w lodówce kilka godzin.
3.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać ciasto. Jeśli chcecie aby polewa nie była taka krucha do czekolady wlewamy odrobinę śmietanki 30%.
Porady
Zamiast gotowego biszkoptu można uzyć herbatników.
Komentarze