Torcik borówkowy

0 (0 ocen)

Trwa sezon jagodowo - borówkowy, więc grzechem byłoby nie wykorzystać tych wspaniałych owoców o cudownym smaku ;)

Składniki:

  • Biszkopt: Forma 40 cm x 25 cm.
    5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki oleju

    Masa:
    70 dag borówek + borówki na tort
    2/3 szklanki cukru pudru
    25 dag margaryny

    Ponadto :
    Galaretki

Torcik borówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać po łyżce oleju. Piec ok 45 min 160 - 170°C
  • ciasto borowkowe 2. Masa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać borówki. Przełożyć biszkopty , posmarować z wierzchu, posypać borówkami i zalać galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-01k3dsd

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Koktajl borówkowy

viki2903 Pyszny, zdrowy i pożywny 5 min