Torcik bajkowy - sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki zmielić. Czekoladę drobno posiekać. Umieścić w misce dodać orzechy. Masło roztopić. Dodać do ciasteczkowego spodu.
Wyłożyć na tortownice o średnicy 18 cm. Włożyć do lodówki.
2.Sok z owoców zagotować dodać doń żelatynę. Ostudzić.
Brzoskwinie pokroić i zagotować je z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Gotować do momentu, aż brzoskwinie zmiękną. Połowę brzoskwiń przełożyć wyłożyć na ciasteczkowy spód.
3.Pozostałe owoce zmiksować w malakserze z pozostałymi składnikami tj. twaróg, jogurt, żelatyna, na gładką masę. Wylać na spód z ciastek. Wstawić do lodówki.
Galaretkę zrobić według opakowania w 400 ml. wody. Gdy zacznie tężec powoli łyżką wylewać na ciasto, aby nie powstały dziury.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Komentarze