Torcik arbuzowy, deser na szybko

0 (0 ocen)

9 letni Szymonek owocowy smakosz uwielbia arbuza i bitą śmietankę. Czemu więc nie połączyć tych dwóch przysmaków w jeden deser?

Składniki:

  • 2 kg arbuza
    250 ml śmietanki kremówki
    opakowanie cukru z prawdziwą wanilią i nuta kardamonu
    po garści czekoladowych i kukurydzianych płatków śniadaniowych

Torcik arbuzowy, deser na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z arbuza zrzynamy skórkę wraz z białym miąższem. Ustawiamy na talerzu. Płatki kruszymy w blenderze.

  • 2. Śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno. Rozsmarowujemy na arbuzie. Posypujemy pokruszonymi płatkami.

    Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy