Tofijka- ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z proszku budyniowego, cukru i mleka gotujemy budyń. Do gotującego budyniu dodajemy margarynę i miksujemy na ogniu aż składniki się połączą. Dodajemy orzechy i sparzone wrzątkiem rodzynki.
2.Blaszkę wyścielamy papierem. Wykładamy warstwy ciasta: herbatniki - 1/2 masy krówkowej - krakersy - 1/2 masy budyniowej gorącej - herbatniki- dryga połowa masy budyniowej-krakersy - masa krówkowa - herbatniki - odczekać przed wyłożeniem pianki aż ciasto ostygnie, inaczej się stopi!!!!- pianka-starte czekolady
3.pianka: Galaretkę rozpuścić w szklance wody, odstawić aż zacznie tężeć. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę i posiekaną czekoladę. Poczekać aż zacznie gęstnieć i wylać na wierzch zimnego ciasta.
Porady
Najlepsze na drugi dzień, wtedy ciastka odmiękną, a masa stężeje.
Komentarze