Tiramisu ze śmietaną

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam proste przepisy. Zrobienie ciasta w 20 minut? To możliwe. Mniej więcej tyle właśnie trwa zrobienie tiramisu według poniższego przepisu.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g serka mascaropne
    400 g śmietany 30%
    300 g podłużnych biszkoptów
    50 g cukru pudru
    1 filiżanka kawy espresso
    ok. 50 g likieru kawowego
    4 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Tiramisu

Tiramisu ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W salaterce ubić śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem pudrem.
  • 2. Biszkopty nasączyć kawą z dodatkiem likieru.
  • 3. W podłużnym naczyniu (blaszka keksówka czy jakaś szklana forma) ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów, położyć warstwę kremu, posypać odrobiną kakao, następnie kolejną warstwę biszkoptów i kremu.
  • 4. Pozostałe biszkopty rozkruszyć i wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać obficie pozostałą częścią kakao.
  • 5. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować