Tiramisu śliwkowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszne sliwki dają wyrazisty smak temu deserowi .

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - śliwek z kompotu: 300 gramów
    - cukru waniliowego: 1 opakowanie
    - mąki ziemniaczanej: 2 łyżeczki
    - budyniu waniliowego: 0.5 opakowania
    - mleka: 300 mililitrów
    - cukru pudru: 2 łyżki
    - serek mascarpone: 1 pęczek
    - amaretto: 1 łyżka
    - białko jaja: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tiramisu śliwkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki pokrój drobno , włóż do rondelka . Osłódź je , podlej kompotem i zagotuj .
  • 2. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody i dodaj do śliwek . Śliwki nałóż do pucharków .
  • 3. Proszek budyniowy wymieszaj w 100 ml mleka i dodaj do reszty posłodzonego mleka . Gotuj , aż powstanie gęsta masa .
  • 4. Do budyniu dodaj mascarpone i amaretto . Ubij na krem , dodaj pianę z białka . Krem ponakładaj do pucharków ze śliwkami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować