Tiramisu różane

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kwiecisty deser

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g mascarpone
    2 jajka
    łyżka cukru różanego
    kilka łyżek konfitury różanej
    kilkanaście biszkoptów
    100 ml rumu

Tiramisu różane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozdzielić na żółtka i białka.
    Do żółtek dodać cukier różany i ubić na jasną masę.
    Dodać mascarpone i wymieszać na małych obrotach.
  • 2. Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do masy.
    Do pucharków nałożyć biszkopty nasączone w rumie, następnie kłaść część masy mascarpone, na to łyżkę konfitury różanej i ponowić.
    Pucharki z tiramisu schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy