Tiramisu (bez jajek)

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Tiramisu dla Włochów stanowi tradycyjnie drugie śniadanie. Ten deser występuję w rodzimym kraju w wielu regionalnych odmianach.Najprościej ujmując jest połączenie biszkoptu nasączonego w kawie, masy z serka mascarpone i bitej śmietany stanowi popularny deser także w naszym kraju.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie serka mascarpone 250 g
    250 ml śmietany 30-36%
    3 łyżki cukru pudru
    1-2 łyżeczki rumu lub amaretto
    16 biszkoptów
    1 szklanka mocnej kawy
    kakao
    6 szklanek do drinków lub pucharków do deserów
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu Kawy

Tiramisu (bez jajek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lekki, pyszny, szybki 1. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, serek ubijamy z rumem i dodajemy do śmietany. Delikatnie mieszamy do powstania równomiernej konsystencji.
    W kawie na chwilkę zanurzamy biszkopt, układamy na dnie szklanki lub pucharka i przekładamy masą. Posypujemy kakao lub jeśli ktoś woli startą gorzką czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kawa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować