Tiramisu' alla fragole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1/ Poncz
.kawe zalac wrzatkiem i dobrze wymieszac
.do kawy dolac wode mineralna i rum-wymieszac odstawic do calkowitego polaczenia skladnikow
2.2/Krem
.jajka sparzyc wrzatkiem przez 2 min.,potem jajka wyjac i nieco wystudzic
.zoltka oddzielic od bialek
.bialka ubic na sztywno z dodatkiem szczypty soli,potem powoli ubijac ,dosypywac polowe cukru pudru i na koniec sok z polowy cytryny
.ubite piane odstawic do lodowki
.zoltka przelac do misy miksera,ubijac powoli dodawac pozostaly cukier puder,potem po jednej lyzce serka mascarpone
.do utartych jajek z serkiem dodac ubite bialka i miksowac na najnizszych obrotach miksera do polaczenia skladnikow
3/Ukladanie
.przygotowac polmisek
.pokroic w cienkie plasterki 4 truskawki
ukladac w/g tego schematu:
-biszkopty maczane w kawie na "raz"
-warstwa kremu
.kakao
.plasterki truskawek
Skladnikow wystarczy na ladna rowna rolade,wykanczamy ja w/g wlasnej wyobrazni,lecz na koniec posypujemy calosc kakao.
Smacznego!
Komentarze