Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ulubione ciasto mojego narzeczonego :)

  • 45 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1,5 szkl mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 szkl cukru
    łyżka mąki ziemniaczanej
    Masa:
    2 kremy tiramisu
    kakao
    Poncz:
    400 ml przegotowanej wody
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do jajek. Wylewamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy o wymiarach 38X25. Pieczemy w 180 stopniach ok 40 min.
    Ostudzony biszkopt przekrawamy na 2 części.
  • 2. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Kawę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i nasączamy oba biszkopty.
  • 4. I biszkopt smarujemy kremem i posypujemy kakao, przykrywamy II biszkoptem, znów smarujemy kremem i posypujemy kakao.
    Odstawiamy do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy