Tiramisu

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

niesamowicie smaczna bomba kaloryczna

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - serek mascarpone: 1000 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 5 łyżek
    - biszkopty: 200 gramów
    - kawa rozpuszczalna: 5 łyżek
    - kakao: 4 łyżki

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tiramisu 1. Jajka rozdzielic. Zoltka z cukrem zmiksowac na puszysta mase. Dodac serek mascarpone. Na koncu piane z bialek. Delikatnie wymieszac.
  • Tiramisu 2. Kawe zalac mala iloscia wrzatku. Biszkopty zanurzac na moment, ulozyc na dnie naczynia, nastepnie mase, posypac kakao. W takiej samej kolejnosci ulozyc 3 warstwy. Wierzch obficie posypac kakao.
  • Tiramisu 3. Deser schlodzic przez 2-3 godziny. W polu "czas gotowania" podalam czas chlodzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy