Tilapia w sosie koperkowym

4.5 (180 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa rybka pieczona w piekarniku w sosie koperkowym.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety tilapi: 3 sztuki
    - śmietana 12%: 200 mililitrów
    - czosnek w ząbkach: 1 ząbek
    - wino biale: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - koperek świeży: 1 pęczek
    - pieprz cytrynowy: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tilapia w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę wlewamy do miski ,dodajemy drobno posiekany koperek,sok z cytryny,zmiażdżony czosnek i białe wino.
    Wszystko dobrze mieszamy aż składniki się połączą.
  • 2. Do żaroodpornego naczynia układamy świeże filety nacierając solą i pieprzem cytrynowym.
  • 3. Zalewamy rybę sosem koperkowym i zapiekamy w piekarniku 25 minut w temp.190 stopni.
    Możemy podawać z frytkami lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować