Terrina ze szparagami

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Extra przystawka

Składniki:

  • Pęczek szparagów
    200ml śmietany kremówki 36%
    1 łyżka dobrego chrzanu
    4 łyżeczki żelatyny
    sól, pieprz
    białe aceto balsamico di Modena
    oliwa z oliwek
    2 łyżki keczupu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Terrina ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi 1. Szparagi ugotować ,zahartować zimną wodą ,odcedzić.
    Ubić śmietanę dodać rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody żelatynę.
    Do2/3części śmietany dodać chrzan, do pozostałej keczup.
    Na dno naczynia wlać biały mus i nałożyć szparagi.
    Zalać białym musem i następnie czerwonym.
    Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować