1.Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i zmiksować.Przesiewać mąkę z proszkiem i mieszać już łopatką.Dolać olej i sok z cytryny i lekko wmieszać.Wylać na blaszkę 30x40 cm.wyłożoną papierem do pieczenia.Piec 25 min. w 175*.
2.Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Zmiksować dżem z galaretkami i rozsmarować na biszkopcie.(zabezpieczonym papierem). Schłodzić w lodówce.
3.Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie.Odstawić do lekkiego tężenia.
Jogurt, serek i puder zmiksować. Dolewać galaretki i zmiksować.Wyłożyć na galaretkę z dżemem.
Zaraz poukładać herbatniki.
4.Kokos wymieszać z kefirem i odstawić na co najmniej pół godziny.
Białą czekoladę rozpuścić nad parą z 3 łyżkami z tej śmietanki.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wmieszać do gorącej czekolady. Ostudzić do letniego.(Jak zgęstnieje, to lekko podgrzać).Resztę śmietanki ubić z pudrem, potem Śnieżką.Miksować dodając,porcjami kokos.Na koniec zmiksować z czekoladą z żelatyną, ale krótko.Wyłożyć na herbatnikach. Na górę posypać, posiekanymi drażami, albo kokosem.
Komentarze