Tęczowy torcik serowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Nietypowy torcik zaskoczy wszystkich gości

  • 2 godz.

Składniki:

  • 100g herbatników
    50g masła roztopionego
    6 galaretek (fioletowa, niebieska, zielona, żółta, pomarańczowa, czerwona) - podzielić na 6 równych porcji
    1kg sera homoenizowanego naturalnego lub waniliowego
    0,25l śmietanki kremówki
    1 śmietanfix
    2 łyżeczki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowy torcik serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z roztopionym masłem. Wyłóż wszystko na tortownicę. Włożyć do lodówki na około 20 min.
  • 2. Zagotować 0,2 l wody i rozpuścić pierwszą galaretkę (fioletową). Kiedy galaretka będzie zimna, dobrze wymieszać z jedną porcją twarogu. Wylać na herbatniki i wstawić do lodówki na około 15 min. Z każdą galaretką postępować tak samo.
  • 3. Bitą śmietanę ubij ze śmietanfixem i cukrami. Wyłuż na tortownicę, udekoruj owocami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować