Tęczowy śmietanowiec na waflach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto bez pieczenia. Wspaniale wygląda i smakuje. Nikt mu się nie oprze.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych wafli
    600 ml śmietany 30%
    1/2 opakowania galaretki fioletowej
    1/2 opakowania galaretki zielonej
    1/2 opakowania galaretki pomarańczowej
    1/2 opakowania galaretki niebieskiej
    1/2 opakowania galaretki czerwonej
    1 łyżeczka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowy śmietanowiec na waflach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę fioletową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia.
  • 2. Schłodzoną śmietanę (100ml) ubijamy na sztywno. Miksujemy z tężejącą fioletową galaretką. Masę wykładamy na jeden z wafli. Wyrównujemy, przykrywamy drugim waflem i odstawiamy do stężenia.
  • 3. Podobnie, jak masę fioletową przygotowujemy masę zieloną, pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami kolejno przekładamy wafle.
  • 4. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Śmietaną dekorujemy wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować