Tęczowo-kokosowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą galaretkę podzielić na pół i wsypać do osobnych miseczek, powinno być 10 miseczek.
Do 5 miseczek z każdego koloru wlać po 250 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia.
Do kolejnych 5 miseczek wlać tylko 200 ml wrzątku i odstawić do wystudzenia, gdy ostygną dolać po 50 ml mleka kokosowego dobrze wymieszać.
2.Do formy babki o pojemności 2,5litra wlewamy w kolejności galaretki.
Można zacząć od najjaśniejszej lub najciemniejszej - jak wolimy.
Wlewamy kolejno: najpierw galaretkę czystą a na nią galaretkę mleczną w tym samym kolorze.Poprzednia warstwa musi stężeć by móc wlewać kolejną galaretkę.Po wylaniu wszystkich galaretek odstawiamy do lodówki.
3.Galaretkę z formy wyjmujemy za pomocą zanurzenia formy babki na kilka sekund w ciepłej wodzie.Odwracamy do góry dnem na talerz i gotowe. Smacznego:)
Komentarze