Tęczowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę i patisony
osączamy. Jajka gotujemy
na twardo.
Obieramy i kroimy
w ćwiartki. Pomidory
i ogórka myjemy.
Cebulę obieramy
i razem z ogórkiem
kroimy w plastry.
Patisony kroimy
w kawałki, a pomidory
w ósemki. Kalafiora i brokuł blanszujemy
w osolonej wodzie. Osączamy.
Warzywa (bez kukurydzy i cebuli)
i jajka układamy na półmisku.
Oprószamy sosem.
2.Czosnek obieramy i przeciskamy
przez praskę. Mieszamy
z majonezem i jogurtem. Doprawiamy.
Polewamy sałatkę.
3.Fetę kroimy w kostkę. Układamy
na sałatce. Posypujemy
kukurydzą, krążkami cebuli
i posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze