Tęczowa sałatka

5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten zestaw nigdy się nie nudzi moim znajomym. Kolorowy, wiosenny i zdrowy. Palce lizać!

Składniki:

  • ● 2 pomidory
    ● 3 jajka
    ● ogórek
    ● 0,5-l słoik marynowanych patisonów
    ● czerwona cebula
    ● 25 dag kalafiora
    ● 25 dag brokułu
    ● ok. 15 dag sera feta
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● op. sosu koperkowo-ziołowego (w proszku)
    ● po kilka łyżek majonezu i jogurtu naturalnego
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 3 piórka szczypiorku
    ● przyprawy: cukier, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Tęczowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę i patisony
    osączamy. Jajka gotujemy
    na twardo.
    Obieramy i kroimy
    w ćwiartki. Pomidory
    i ogórka myjemy.
    Cebulę obieramy
    i razem z ogórkiem
    kroimy w plastry.
    Patisony kroimy
    w kawałki, a pomidory
    w ósemki. Kalafiora i brokuł blanszujemy
    w osolonej wodzie. Osączamy.
    Warzywa (bez kukurydzy i cebuli)
    i jajka układamy na półmisku.
    Oprószamy sosem.
  • 2. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Mieszamy
    z majonezem i jogurtem. Doprawiamy.
    Polewamy sałatkę.
  • 3. Fetę kroimy w kostkę. Układamy
    na sałatce. Posypujemy
    kukurydzą, krążkami cebuli
    i posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować