Tęczowa sałatka

0 (0 ocen)

Taka sałatka będzie idealna na rozpoczęcie wiosny ;) Jest lekka, kolorowa, bardzo efektownie podana, a przede wszystkim zdrowa, polecam

Składniki:

  • 1 garść szpinaku,
    4 łyżeczki kukurydzy,
    1/4 pomidora,
    1/4 małej papryki czerwonej,
    1/2 puszki tuńczyka w oleju,
    mały kawałek czerwonej cebuli,
    1/2 jajka ugotowanego na twardo,
    garść kiełków rzodkiewki,
    2 łyżeczki majonezu,
    sól,
    pieprz

Tęczowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Teczowa salatka 1. Na dnie dwóch małych naczynek układamy liście szpinaku. Pomidora i paprykę kroimy w drobną kostkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
  • teczowa salatka 2. Na szpinaku układamy odsączoną kukurydzę. Na kukurydzę wykładamy mieszankę papryki z pomidorem.
  • teczowa salatka 3. Tuńczyka odsączamy, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tuńczyka układamy w salaterce. Jajko na twardo drobno siekamy i wykładamy na tuńczyka.
  • teczowa salatka 4. Na jajka wykładamy po łyżeczce majonezu, dookoła układamy kiełki rzodkiewki. Do sałatki można dodać również kawałek awokado. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy