TĘCZOWA FANTAZJA

0 (0 ocen)

Ten deser uwielbiają moje dzieci , na spotkaniach robi furorę. Polecam

Składniki:

  • 10 dag okrągłych biszkoptów
    5 łyżek czekolady w proszku
    MASA
    3 galaretki – np. agrestowa, pomarańczowa, wiśniowa
    Puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
    6 dag cukru pudru
    4 łyżeczki cukru waniliowego

Tęczowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki wsypać do 3 głębokich miseczek i rozpuścić każdą oddzielnie w niepełnej szklance wody. Mleko zmiksować z cukrem i cukrem pudrem aż podwoi objętość. Do każdej wystudzonej i lekko ściętej galaretki dodać po 1/3 zmiksowanego mleka i dokładnie wymieszać. Czekoladę rozpuścić w małej ilości wody, ma mieć konsystencję gęstej śmietany, namoczyć w niej wierzch biszkoptów. Wyłożyć dno tortownicy 24 cm. Wylewać na zmianę po 1/3 porcji każdej z lekko tężejących galaretek. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Porady

galaretki wlewać na środek tortownicy same rozpłyną się na boki tworząc fantazyjny wzór.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy