Tęczowa babka galaretkowa

4.5 (189 ocen)

Przepis znalazłam w przepisach Kropka TV. Bardzo mi się ten przepis spodobał i mnie zachwycił.

Składniki:

  • - 4 galaretki - zielona, żółta, czerwona i pomarańczowa
    - 200 ml śmietany 30 %
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Tęczowa babka galaretkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tęczowa babka 1. Pierwszą galaretkę podziel na dwie równe części.
    Pierwszą część galaretki rozpuść w 200 ml wrzątku. Po ostygnięciu wlej do formy i wstaw do lodówki żeby stężała.
    Drugą część galaretki rozpuść w 50 ml wrzątku i postaw do wystygnięcia. Następnie dodaj 50 ml śmietany i wymieszaj. Wylej do formy jako druga warstwę i pozostaw w lodówce do zastygnięcia.
    Postępuj podobnie z każdą galaretką. Wylewaj na przemian warstwę galaretki rozpuszczonej tylko w wodzie i warstwę galaretki ze śmietaną.
    Po stężeniu wszystkich galaretek zanurz formę w gorącej wodzie na 20 sekund, następnie przyłóż talerz i szybkim ruchem wytrząśnij babkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować