Tęczowa "babka"

4.48 (153 ocen)

rzygotowanie deseru zajmuje trochę czasu.Ale zachwycenie w oczach dzieci - bezcenne !Polecam na dziecięce baliki lub urodziny.

Składniki:

  • Składniki :

    galaretki o różnych smakach po 2 szt z każdego koloru (u mnie 2xfioletowa, 2x niebieska, 2xzielona, 2xżółta, 1xczerwona)
    500g waniliowego serka homogenizowanego (w temperaturze pokojowej)
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery Galaretki

Tęczowa "babka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka 1. Przygotowanie :
    Pierwszą galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź i przelej do formy. Wstaw do lodówki i pozostaw do ostygnięcia. Następną galaretkę tego samego koloru rozpuść w 1 szklance gorącej wody i pozostaw do ostygnięcia. Przelej do miski dodaj 2-3 łyżki serka i dokładnie połącz składniki. Przelej do formy na stężoną galaretkę. W kolejnych warstwach postępuj tak samo jak w pierwszych. Ważne żeby każda warstwa była stężona aby masy się nie wymieszały.
    Galaretki przelewałam do silikonowej formy w kształcie babki.
    Aby wyciągnąć "babkę" z formy należy namoczyć w wrzątku ścierkę i położyć na chwilę na foremce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować