Tęcza na talerzu

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzieci uwielbiają kolory !! A ta kolorowa babka to wspaniala tęczowa przygoda

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - galaretka zielona: 1 opakowanie
    - galaretka czerwona: 1 opakowanie
    - galaretka żółta: 1 opakowanie
    - galaretka pomarańczowa: 1 opakowanie
    - galaretka niebieska: 1 opakowanie
    - Mleko słodzone: 1 puszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęcza na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z galaretek (proszek) podzielić na 2 części (około 38 gram każda).
    Do jednej części wlać 200 ml gorącej wody. Do drugiej około 180 ml. Poczekać aż stężeje. Galaretkę z większą ilości wody wlać do formy. Galaretka z mniejszą ilości wody musi być chłodna, inaczej wlewane mleko może się zważyć. Wlewamy powolutku mleko słodzone ciągle mieszając około 1/8 puszki. Najlepiej zrobić to do smaku. Wlać na stężałą galaretkę w formie. postępować tak z pozostałymi galaretkami. kolorystyka dowolna :-) Galaretkę niebieską zalewamy 400 ml gorącej wody. Poczekać aż stężeje pokroić w kostkę. Jak wyjąć stężałą galaretkę z formy? Wlewamy do miski gorącej wody. Zanurzamy foremkę w wodzie (nie nalać do środka) dosłownie na 2 sekundy (nie dłużej) przykrywamy talerzem i całość odwracamy. Pokrojoną galaretkę posypujemy dookoła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować