Tęcza

4.99 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto piekę co tydzień. Zachwycam gości, a moje ciasta są znakomite.

Składniki:

  • 3 ciasta biszkoptowe:
    ● 15 jaj
    ● 12 łyżek cukru
    ● 4,5 łyżki mąki pszennej
    ● 4,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● kisiel wiśniowy
    ● 1,5 łyżki kakao
    Masa jabłkowa:
    ● 1 kg jabłek
    ● 1/2 szklanki cukru
    ● galaretki wiśniowa i agrestowa
    Masa budyniowa:
    ● 1/2 l mleka
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● cukier waniliowy
    ● 2 łyżki mąki pszennej
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● margaryna
Wystaw ocenę:

4.99 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęcza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: ubijamy 5 białek,
    dodajemy 4 łyżki cukru, 1,5
    łyżki mąki pszennej, 1,5 łyżki
    ziemniaczanej, 5 żółtek i 1 łyżeczkę
    proszku do pieczenia.
  • 2. Jedno ciasto pieczemy bez
    dodatków, do drugiego dodajemy
    kisiel, a do trzeciego kakao.
    Pieczemy każdy oddzielnie
    30 minut w temp. 180 °C.
  • 3. Jabłka kroimy i dusimy.
    Dzielimy na 2 części. Do jednej
    dodajemy galaretkę wiśniową,
    do drugiej agrestową. Gotujemy
    masę budyniową, ucieramy
    z margaryną. Ciasta przekładamy
    jak na zdjęciu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować