Tatar ze śledzia po Żydowsku

4.5 (141 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

smakuje wybornie

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - Śledź marynowany (spory płat): 1 sztuka
    - ogórek konserwowy: 2 sztuki
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - sos tatarski: 2 łyżki
    - cytryna: 2 plastry
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar ze śledzia po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia pokroić w drobną kostkę.
  • 2. ogórka, paprykę oraz cebulę pokroić również w drobną kostkę.
  • 3. Do śledzia dodajemy sos tatarski oraz pieprz do smaku.
  • 4. Na talerzu układamy plastry cytryny. Na plastrach cytryny formujemy łyżką tatar ze śledzia pozostawiając środek wolny jako wgłębienie.
  • 5. Do wgłębienia układamy na jednej stronie pokrojoną drobno cebulę a na drugiej stronie czerwoną paprykę.
  • 6. Dekorujemy listkami natki pietruszki.
    Podajemy.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować