Tatar z wędzonego łososia i awokado

4.5 (170 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Tatar na bazie wędzonego łososia, awokado i świeżego koperku. Idealna przystawka dla fanów tatara w nowoczesnej, zdrowej wersji oraz świetny jako imprezowa przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • 200g wędzonego łososia w plastrach
    1 awokado
    sok z połowy cytryny
    2 łyżki świeżego posiekanego koperku
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar z wędzonego łososia i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0svuyh4 1. Łososia drobno posiekać, wymieszać z posiekanym koperkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.
  • image-0xm7f46 2. Awokado pokroić drobną kosteczkę i również skropić sokiem z cytryny.
  • image-0v2t3gu 3. W metanolowej obręczy układać na przemian warstwami: łosoś, awokado.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Koper Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować