Tatar wołowy na bagietce.

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Jest to danie pyszne, szybkie i proste lecz podane inaczej niż tradycyjny tatar. Ważne aby dania były piękne, smakowite i przyciągały swoim wyglądem.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg polędwicy wołowej,
    15 dag cebuli białej,
    3 ząbki czosnku,
    15 dag ogórka konserwowego,
    maggi, sól, pieprz świeży,
    świeży tymianek
    bagietka
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar wołowy na bagietce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso siekamy, przekładamy do miski. Cebulę, ogórek, czosnek kroimy w kostkę, tymianek siekamy i dodajemy do mięsa. Mięso przyprawiamy solą, maggi i pieprzem. Dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Bagietkę kroimy w dosyć cienkie krążki i układamy na nich kuleczki tatara. Według uznania przyozdabiamy np świeżymi ziołami, cebulą, czosnkiem, ogóreczkiem.

Porady

Można użyć innej kompozycji i na kuleczkę tatara położyć mały plasterek ogórka i cebulki przekłuwając wykałaczką aby wszystko się trzymało. Taka forma podania też wygląda ciekawie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować