Tatar śledziowy na jabłku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Efektownie wygląda, pięknie pachnie i świetnie smakuje.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety śledziowe
    1 małe jabłko
    1 duże czerwone jabłko
    1 pomarańcza
    1 cebula
    1 ogórek konserwowy
    1 łyżeczka posiekanego koperku
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    kilka gałązek natki pietruszki
    sól, pieprz

Tatar śledziowy na jabłku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe drobno pokroić, małe jabłko umyć, obrać i również pokroić w kosteczkę. Śledż i jabłko wymieszać z koperkiem, posiekanym ogórkiem i cebulą. Dodać majonez i jogurt, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • 2. Duże jabłko umyć, wyciąć 4 plastry. Wydrążyć gniazda nasienne. Na każdą ułożyć 1/4 przygotowanej masy. Przybrać pietruszką i oczyszczonymi z białych błonek cząstkami pomarańczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy