Tatar

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nigdy wcześniej nie jadłam ani nie robilam.. calkiem dobre ale nie w moim guście :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 polędwiczka słodka
    sól
    pieprz
    cebula
    2 ogórki konserwowe
    odrobina przegotowanej wody
    2-3 żółtka

Tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na mniejsze kawałki i zmielić przy pomocy robota. Dodać sól i pieprz do smaku wyrobić mięso na jednolitą masę, gdyby było zbyt suche dodać odrobinę wody.
    Ręce zmoczyć w wodzie, uformować 2-3 kulki , ułożyć na talerzykach, w każdej zrobić dołek i położyć żółtko. Dookoła obłożyć drobno posiekaną cebulą i ogórkami .

    Przed zjedzeniem należy tatara wymieszać z żółtkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy