Tatar

0 (0 ocen)

  • 20 min

przystawka świąteczna

  • 20 min

Składniki:

  • wołowina zadnia bez kości 60 dag
    Carotino olej z canoli i czerwonej palmy
    żółtka 2 szt
    sól
    pieprz
    ogórki kiszone
    cebula cukrowa

Tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dobrze myjemy, osuszamy, czyścimy z błonek, przekręcamy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodajemy żółtka i oliwę Carotino. Oliwy dodajemy tyle ile wchłonie mięso, należy jednak uważac by nie wlać jej zbyt dużo. Trudno jest okrełic ilość oleju gdyż jets to zależne od mięsa. Na koniec doprawiamy mięs solą i pieprzem. Podajemy z ogórkami i cebulką pokrojonymi w mała kosteczkę.
    Świetnym dodatkiem do tatara są marynowane grzyby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

Tatar z udźca wołowego