Tartoletka

4.5 (199 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

z ganaszem i malinami.

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE:
    - mąka: 300 gramów
    - masło: 150 gramów
    - cukier: 80 gramów
    - cukier wanilinowy: 1 opakowanie
    - Jajko: 1 sztuka
    - żółtko: 1 sztuka
    - sól do smaku: 1 szczypta
    KONFITURA MALINOWA:
    - Smażone maliny z cukrem: 250 gramów
    GANASZ:
    - śmietanka: 150 gramów
    - glukoza: 50 gramów
    - czekolada gorzka: 300 gramów
    - masło: 50 gramów
    - rum: 100 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tartoletka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W robocie Kenwood Cooking Chef zamontuj mieszadło K. Zagnieć kruche ciasto, skracając czas mieszania do minimum.
  • 2. Gotowe ciasto zafoliuj i odłoż do lodówki na min. 30 minut.
  • 3. Rozwałkuj spód i opiecz zabezpieczając boki –np. wysypując formę fasolą.
  • 4. Po ostygnięciu, na ciasto nałożyć usmażoną konfiturę malinową
  • 5. Na konfiturę wylej przygotowany ganasz i odstaw wszystko do zastygnięcia.
  • 6. Przygotowanie ganaszu:
    •W robocie Kenwood Cooking Chef zamontuj trzepaczkę. Zagotuj śmietankę z glukozą, a następnie dodaj czekoladę,
    •Wszystko mieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
    •Następnie ubijaj całą masę dodając masło, a na koniec rum
  • 7. Wierzch ozdób kakao i świeżymi malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować