Tartinki na talarkach

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Komputerowa przekąska może być wykwintna,łatwa do przygotowania,pyszna. Częściowo pikantna,częściowo słodka,aby zaspokoić aptetyt.Moja wersja przekąski z wyśmienitymi,powszechnie dostępnymi dodatkami.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - boczek gotowany: 1 plaster
    - ser gorgonzola: 1 plaster
    - salami: 1 plaster
    - krakersy talarki (lub inne krakersy): 6 sztuk
    - winogrona (kiść, zielone): 1 sztuka
    - sałata dębowa (lub masłowa,strzępiasta/liście): 1 sztuka
    - bazylia (listki): 3 sztuki
    - orzechy włoskie: 2 sztuki
    - gruszka: 1 plaster
    - masło (lub margaryna do smarowania pieczywa): 1 łyżeczka

Tartinki na talarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • komputerowa ale wykwintna 1. Krakersy posmarować cieniutko masłem,ołożyć na nich części liści sałaty i bazylii.Na dwóch krakersach ułożyć plasterki boczku, salami, na pozostałych gorgonzolę wraz z gruszką,winogronami i orzechami włoskimi.Można dodać musztardę,konfiturę z żurawiny lub odrobinę majonezu.Całość udekorować winogronami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy