Tartaletki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na stolnice wysypujemy mąkę oraz cukier puder, robimy dołek i umieszczamy w nim masło i żółtka.Siekamy nożem i szybko wyrabiamy ciasto.
2.Wylepiamy ciastem foremki do babeczek. Ustawiamy je na blasze, nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy w 180°C, aż lekko się zarumienią. Jeszcze ciepłe wyjmujemy, stukając delikatnie w dno foremek i zostawiamy do ostygnięcia.
3.W dużej misce łączymy mascarpone z cukrem pudrem (nie należy mieszać zbyt długo, ponieważ serek może się zważyć).W misie miksera umieszczamy śmietankę, ubijamy na sztywno. Dużą łyżką, dodajemy porcjami śmietanę do serka i delikatnie mieszamy.
4.Ostudzone tartaletki wypełniamy kremem i dekorujemy ulubionymi sezonowymi owocami.
Komentarze