Tartaletki z kurczakiem

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rzadko kiedy coś co ugotuję czy upiekę smakuje mi tak, że aż mówię to na głos. Połączenie tych smaków było strzałem w dziesiątkę.

Składniki:

  • Ciasto francuskie
    200g kozaków i prawdziwków
    Ząbek czosnku
    0,5 cebuli
    4 łyżki śmietany 18%
    Starty żółty ser
    1 nieduża pierś z kurczaka
    2 łyżki posiekanej pietruszki
    50g masła

    Margaryna do wysmarowania foremek.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Tartaletki

Tartaletki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie umyte grzyby kroimy w kostkę, to samo robimy z kurczakiem.
    Na maśle podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę, dodajemy grzyby i dusimy aż będą miękkie.
    Na osobnej patelni podsmażamy oprószonego solą i pieprzem kurczaka, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zawartość drugiej patelni, śmietanę, pietruszkę i doprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze przez chwilę.

    Z ciasta francuskiego wycinamy kółka, foremki smarujemy margaryną i wykładamy je ciastem.
    Do każdej foremki nakładamy porcję nadzienia, a na wierzch kładziemy starty ser.

    Zapiekamy w 190' przez około 15--20 minut.

    Najlepsze są na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować