Tartaletki z kremem twarożkowym i owocami

4.5 (161 ocen)

  • 45 min

Wyglądają uroczo i są łatwe w wykonaniu.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego
    100g masła
    1/4 szklanki cukru pudru
    250 g miałkiego twarogu
    cukier waniliowy
    owoce jagodowe: truskawki, poziomki, borówki, porzeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Tartaletki Desery

Tartaletki z kremem twarożkowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto podzielić na kwadraty takiej wielkości, aby pasowały nam do foremek. Foremki wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia i położyć ciasto, na nie kawałek papieru i spód wysypać fasolą. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i piec około 6 min, a następnie wyjąć papierki z fasolą i dopiec ciasto.
  • 2. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch i porcjami dodawać twarożek. Utrzeć na gładką masę.
  • 3. Do wystudzonych miseczek z ciasta nakładać masę i przyozdobić owocami.

Porady

Do kremu można użyć zmielonego twarogu lub gotowego twarogu sernikowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować