Tartaletki z kajmakiem

5 (141 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Moja słodka propozycja na stół wielkanocny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Przepis na kruche ciasto:

    350 g mąki tortowej

    200 g masła

    50 g cukru pudru

    2 żółtka

    1 cukier waniliowy

    ponadto:
    masa kajmakowa
    kolorowe cukrowe jajeczka
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Desery Kajmak

Tartaletki z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę łączymy z cukrami,siekamy z masłem,dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na płat o grubości 0,5 cm,szklanką wycinamy kółka i wylepiamy nimi wcześniej natłuszczone olejem foremki. Pieczemy 15 minut w tem. 180 stopni C.
  • 2. Tartaletki studzimy na kratce,dekorujemy kajmakiem,kolorowymi jajeczkami lub posypką cukrową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować