Tarta ze szpinakiem

5 (147 ocen)

  • 60 min

i innymi zielonymi warzywami

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    20 dkg mąki
    1/2 kostki margaryny
    2-3 łyżki śmietany 12%
    1 łyżeczka soli
    farsz:
    50 g świeżego szpinaku
    1 mała cukinia
    2 łodygi selera naciowego
    1 zielona papryka
    2 jajka
    1 mały jogurt naturalny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto kruche + warzywa 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wykleić nim natłuszczona formę na tartę (26 cm). Wstawić do lodówki. Paprykę, selera i cukinię pokroić i podsmażyć. Doprawić sola i pieprzem. Szpinak umyć i osuszyć. Jajka roztrzepać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
  • Gotowa tarta 2. Na ciasto wyłożyć szpinak i podsmażone warzywa, zalać jajkiem z jogurtem. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować