Co tu dużo mówić, po prostu uwielbiam bakłażany – zestawienie z Górskim serem wydobywa z nich wyjątkowy smak.
40 min
Składniki:
- Opakowanie kruchego, lub francuskiego ciasta
- ½ bakłażana,
- 1 opakowanie Bryndzy Zakopiańskiej (w postaci do smarowania),
- przyprawy mielone: czosnek, sól, pieprz, oregano, pietruszka,
- białko jajka,
- łyżka soku z cytryny.
Tarta zapiekana z bakłażanem i bryndzą zakopiańską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę wykładamy ciastem. Cienko pokrojonego bakłażana układamy gęsto na cieście i skrapiamy go sokiem z cytryny. Na cieście układamy kawałeczki sera i posypujemy przyprawami.
2.Ciasto smarujemy przy pomocy pędzelka białkiem z jajka i pieczemy przez ok. 30 minut.
Komentarze