Tarta zapiekana z bakłażanem i Bryndzą Zakopiańską

0 (0 ocen)

  • 40 min

Co tu dużo mówić, po prostu uwielbiam bakłażany – zestawienie z Górskim serem wydobywa z nich wyjątkowy smak.

  • 40 min

Składniki:

  • - Opakowanie kruchego, lub francuskiego ciasta
    - ½ bakłażana,
    - 1 opakowanie Bryndzy Zakopiańskiej (w postaci do smarowania),
    - przyprawy mielone: czosnek, sól, pieprz, oregano, pietruszka,
    - białko jajka,
    - łyżka soku z cytryny.

Tarta zapiekana z bakłażanem i bryndzą zakopiańską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę wykładamy ciastem. Cienko pokrojonego bakłażana układamy gęsto na cieście i skrapiamy go sokiem z cytryny. Na cieście układamy kawałeczki sera i posypujemy przyprawami.
  • 2. Ciasto smarujemy przy pomocy pędzelka białkiem z jajka i pieczemy przez ok. 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy