Tarta z winogronami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

pomysł mi przyszedł, kiedy kolejny raz mąż nie zjadł winogronu...:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto: ok. 1,5 szkl. mąki, połowa kostki zimnego masła, szczypta soli, jajko, ok. 1/4 do 1/2 szkl. cukru,
    owoce: połówki winogron bez pestek,
    kruszonka: 1/3 kostki masła zimnego, 1/3 szkl. cukru i 1/3 szkl cukru.

Tarta z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zagniatamy ciasto, jeśli potrzeba dodajemy wody, wyrobione wstawiamy do lodówki na pół h, wysmarowaną masłem brytfankę wylepiamy ciastem, rozkładamy winogrona, posypujemy kruszonką, pieczemy ok. 40 min, 180 stop. termoobieg.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy