Tarta z warzywami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kruche ciasto połącz i schłodź godzinę w lodówce.
2.Filet z kurczaka umyj, osusz, pokrój na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kurczaka, przypraw do smaku solą i pieprzem.
3..Marchewkę umyj, obierz i pokrój na części. Razem z brokułem i kalafiorem ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Odcedź, osusz.
4.Spód tortownicy o śr.22 cm posmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Schłodzonym kruchym ciastem wyłóż dno tortownicy i boki na wysokość 3-4 cm. Ponakłuwaj widelcem i piecz ok.15 minut w 190 st.
5.Na podpieczony spód wyłóż kawałki kurczaka i warzywa. Składniki na sos połącz i wylej na warzywa. Babkę zapiekaj jeszcze 20-25 minut w 180 st., aż wierzch się ładnie podpiecze.
Komentarze