Tarta z truskawkami i masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wyrabiamy z masłem i resztą składników (na ciasto kruche). Na godzinę wstawiamy do lodówki. Po upływie tego czasu, smarujemy tartownicę masłem, wykładamy ciastem. Dziurkujemy widelcem. Pieczemy w 200ºC przez około 30 minut.
2.W między czasie przygotowujemy masę budyniową. Mleko gotujemy z masłem, rozpuszczamy cukier. Osobno miksujemy jajka, mąki (pszenną i ziemniaczaną) i budyń. Dodajemy do gotującego się mleka (masło i cukier już się rozpuściły). Gotujemy jeszcze przez chwilę cały czas mieszając.
3.Po przestudzeniu wykładamy masę budyniową na ciasto.
4.Dekorujemy truskawkami i tężejącą galaretką. Galaretka musi spoić truskawki.
5.Pałaszujemy całą tartę beż wyrzutów sumienia. Smacznegooo!
Komentarze