Tarta z rabarbarem i kruszonką

4.99 (147 ocen)

  • 1 godz. 30 min

No, wreszcie otwarłam sezon na owoce :D

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    20 dkg maki
    1/2 kostki margaryny
    2-3 łyżki cukru pudru
    3-4 łyżki zimnej wody

    rabarbar:
    2 duże laski rabarbaru
    3 łyżki cukru
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 cukier waniliowy

    kruszonka:
    10 dkg margaryny
    10 dkg zmielonych orzechów
    3/4 szklanki maki
    2 łyzki cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Tarty Kruche ciasto Desery

Tarta z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar pokroić, dodać ocet, cukier i cukier waniliowy, wymieszać odstawić do lodówki do zamarynowania, najlepiej na całą noc.
  • Ciasto z rabarbarem 2. Z podanych składników przygotować ciasto i wykleić nim formę do tarty (26 cm). Na cieście rozłożyć osączony z sosu rabarbar.
  • Tarta gotowa do pieczenia 3. Sok przelać do garnka i zredukować. Margarynę rozpuścić i dodać do niej orzechy, mąkę i cukier. Wymieszać i wyłożyć na rabarbar. Polać zredukowanym sokiem.
  • Gotowa tarta 4. Zapiekać przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować