Tarta z rabarbarem

4.5 (175 ocen)

  • 45 min

Rabarbarowe szaleństwo tanie i szybko

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dag rabarbaru
    5 dag cukru pudru
    ciasto
    25 dag maki
    15 dag miękkiej margaryny 5 dag cukru pudru
    2 żółtka ,szczypta soli
    tłuszcz i mąka do formy
    polewa
    jajko
    7 dag cukru pudru
    2i 1/2 łyżki mleka
    2 i1/2 łyżki kremówki
    2 łyżki mielonych migdałów
    4 dag masła
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej rabarbar pokrój,posyp cukrem pudrem,odstaw na noc.Osącz.Składniki ciasta zagnieć,wylep natłuszczoną i opruszoną mąką formę na tartę(26cm) wstaw na godzinę do lodówki.Nakłuj dość gęsto widelcem,piecz 15 min w temp 180 stopni.Polewa:w miseczce utrzyj jajko z cukrem pudrem wlej mleko i kremówkę,wsyp migdały,dodaj zimne masło zestrugane na wiórki. Na podpieczonym cieście rozłóż osaczony rabarbar,zalej polewą migdałową,wstaw do piekarnika.Piecz 15-20 min w temp 180 stopni,aż polewa stężeje.ostudź w foremce

Porady

można dodać inne owoce sezonowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować