Tarta z mielonego mięsa z cebulą

0 (0 ocen)

  • Średni

Mój mąż bardzo lubi takie pikantne wynalazki, dlatego ciągle urozmaicam przepisy. Cieszę się, gdy wszystko w mgnieniu oka znika ze stołu.

  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka: 30 dekagramów
    - nmargaryna: 15 dekagramów
    - mała cebula: 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    FARSZ::
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - duże cebule: 7 sztuk
    - słodka papryka: 1 szczypta
    - ostra papryka: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Tarta z mielonego mięsa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ze składników zagnieść ciasto. Zawinąć we folię spożywczą i włożyć na 15 min do zamrażalnika. Formę do tarty natłuścić, wylepić ciastem dno oraz rant tarty. Nakłuć widelcem.
  • 2. Mięso podsmażyć na oleju, doprawić solą, pieprzem oraz obiema paprykami. Cebulę pokroić w półtalarki, podsmażyć osobno. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Na ciasto wyłożyć mięso, na wierzch cebulę. Piec 35 min w temp. 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy