Tarta z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Szybko, smacznie i zdrowo .....

Składniki:

  • -ciasto francuskie 1 opakowanie
    -łosoś filet 20 dkg
    -szpinak świeży 30 dkg
    -śmietana 30% 0,50 szklanki
    -jajka-małe 2 sztuki
    -sól
    -pieprz
    -gałka muszkatałowa

Tarta z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć pokroić w kostkę.
    Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Małe formy do tarty wykleić, rozmrożonym ciastem, wstawić do lodówki na czas przygotowania szpinaku.
    Jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką, sola, pieprzem.
    Szpinak dokładnie wypłukać zimną wodą, osuszyć.
    Na rozgrzanej oliwie, zeszklić cebulę, dodać szpinak doprawić solą, pieprzem, podsmażać ale tak żeby zostały liście w miarę całe.
    Do każdej foremki włożyć 2-3 łyżki szpinaku, kawałki łososia, zalać sosem .
    Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st około 35 minut.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy